Fastned optimistisch na sterke groei Q4

Op grond van het goed verlopen slotkwartaal van 2016 en de positieve markperspectieven in 2017 voor elektrisch rijden overheerst bij stroomprovider Fastned optimisme. Het netwerk van snellaadstations voor alle elektrische auto’s meldt dat in een vergelijking van Q4 in 2016 met dezelfde periode een jaar eerder.

Alle parameters staan op groen: afzet (plus 209%), omzet (174%) en aantal klanten (92%) zijn sterk toegenomen. Uitgedrukt in aantallen gaat het om 168.381 geleverde kWh c.q. 81.382 euro en 3177 actieve klanten (minimaal 1 keer per kwartaal). Hierbij gaat het overigens om voorlopige data. De gecontroleerde jaarcijfers volgen in maart. Verder realiseerde de keten in Q4 zes nieuwe stations en een routeplanner inclusief laadstops bij Fastned. De prijs voor laden per kWh werd verlaagd met twintig cent.

Het bedrijf verwacht dat het nieuwe bijtellingsregime en de introductie van EV’s met meer bereik de komende maanden de marktomstandigheden verder zullen verbeteren. Dit jaar verschijnen de nieuwe Renault ZOE, VW Golf en de Opel Ampera-E. Eind 2016 stond het aantal volledig elektrische auto’s in Nederland op ongeveer dertienduizend, wat 38% meer is dan eind 2015.

Maarten Molenaar †

In de bijna vijf jaar dat Maarten deel uitmaakte van onze redactie heeft hij zich als vakredacteur onvermoeibaar ingezet om de kwaliteit van Aftersales Magazine en Aftersales Truck te vergroten, dankzij zijn in vele jaren opgebouwde kennis van de branche en zijn uitgebreide relatienetwerk. Op 8 november 2020 overleed Maarten plotseling. Maarten was een journalist pur sang, die zijn energie vooral haalde uit het zoeken naar echt nieuws. Ons team wist wat het aan hem had. Geen redactionele klus was hem te groot, of te klein. Hij zat graag ‘aan tafel’ bij ondernemers, managers en hun medewerkers om de achtergrond van het nieuws boven tafel te krijgen. En toen niemand nog wist wat Covid-19 was, bezocht hij graag de vakbeurzen in Europa. Maarten was niet een man die op de voorgrond trad. Hij was meer de stille kracht van de redactie, met het accent op kracht. Wij zullen zijn motto ‘autoliefde roest niet’ in gedachten blijven houden en zijn onderkoelde humor missen.

Van Maarten Molenaar † zijn er nog 2350 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Maarten Molenaar †

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *