Faurecia sleutelt aan achterzijde

Onder de noemer Urban Liftgate heeft toeleverancier Faurecia een concept ontwikkeld dat de achterzijde van vijfdeurs auto’s lichter en makkelijker toegankelijk moet maken. Het betreft onder meer een combinatie van composietmateriaal en nieuwe spuittechnieken.

De kofferklep zelf is van een composietmateriaal en schuift met een druk op de knop over het dak in plaats van te scharnieren waar dak en klep elkaar raken. Door die zwaai omhoog te vermijden kan de klep toch geopend worden in bijvoorbeeld lage parkeergarages (dit speelt vooral bij het sterk groeiende SUV- en crossover-segment). Volgens Faurecia scheelt het 25 centimeter.

Voor de mens is de toegankelijkheid gunstiger omdat er niet gebukt hoeft te worden onder een te laag openende klep. Bovendien is er achter de auto een ruimtewinst van 18 centimeter, vandaar ook de toevoeging ‘urban’ in de naam: dit maakt het ideaal bij kort op elkaar filegeparkeerde auto’s. In het geval van een dakkoffer schuift de klep halfopen, zodat de twee elkaar niet hoeven te raken.

Materiaalgebruik

Faurecia gebruikt bovendien natuurlijke vlasvezels voor het dakoppervlak en de spoiler, vervolgens afgewerkt met een blanke laklaag, voorzien van een metaaltint. De ruimte voor het reservewiel is van een glasvezelversterkte thermoplastic om tegemoet te komen aan eisen op het gebied van recycling en botsveiligheid. De vloer erboven is een gepatenteerde materiaalsoort van echt hout, door de fabrikant Ligneos gedoopt en leverbaar in veertig variëteiten.

Het derde remlicht is verstopt in de spoiler achter een getinte strip. Samen met de gewone remlichten zijn deze pas zichtbaar zodra er geremd wordt. Dit is te danken aan een lichtdoorlatende metallic lak. Faurecia zegt dat dit systeem in productie wordt genomen voor auto’s die tussen 2017 en 2019 op de markt komen.

De vernislaag onder de bumper kent een haaiachtige korrelstructuur wat de auto beter bestand maakt tegen beschadigingen. Een metaalachtige laklaag vervangt de traditionele chroomlaag boven de bumper maar biedt wel een vergelijkbare uitstraling. Die chroomlaag is niet alleen kostbaar maar ook relatief milieubelastend en door te kiezen voor een laklaag is er ook kleurvariatie mogelijk. De genoemde textuurlaag is al beschikbaar, de metaalachtige spuitverf zou te zien moeten zijn op voertuigen in 2018.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.