Finalisten Automotive Innovation Awards 2019

De finalisten van de Automotive Innovation Awards 2019 zijn bekend. In totaal strijden negen innovaties om de hoogste waardering in de categorieën Technology, Services en Challenging Concepts.

Alle finalisten worden beoordeeld op hun innovatieve waarde, impact op mobiliteit, economisch rendement en toepasbaarheid. De bekendmaking van de winnaars in de drie categorieën vindt plaats op maandag 11 februari 2019 in het Louwman Museum in Den Haag. De vakjury staat onder leiding van oud-premier Jan Peter Balkenende. De negen finalisten, per categorie en op alfabetische volgorde: Technology (productgerichte innovaties): Bosal, Punch Powertrain, Tribus Services (mobiliteitsoplossingen): Crossyn, Koopman Logistics, Monotch, Challenging Concepts (ideeën in ontwikkelfase): Forze Hydrogen, Lightyear, RDW

Invloedrijke sector

De Automotive Innovation Award is een initiatief van ANWB, Rai Vereniging, Bovag, Leaseplan, AutomotiveNL en Roland Berger. Doel is “een van de meest invloedrijke sectoren in Nederland” bredere bekendheid te geven en innovatie te stimuleren. De Nederlandse automotive maak- en service-industrie biedt werkgelegenheid aan meer dan 120.000 mensen en vertegenwoordigt een totale omzet van 65 miljard euro per jaar.

Maarten Molenaar †

In de bijna vijf jaar dat Maarten deel uitmaakte van onze redactie heeft hij zich als vakredacteur onvermoeibaar ingezet om de kwaliteit van Aftersales Magazine en Aftersales Truck te vergroten, dankzij zijn in vele jaren opgebouwde kennis van de branche en zijn uitgebreide relatienetwerk. Op 8 november 2020 overleed Maarten plotseling. Maarten was een journalist pur sang, die zijn energie vooral haalde uit het zoeken naar echt nieuws. Ons team wist wat het aan hem had. Geen redactionele klus was hem te groot, of te klein. Hij zat graag ‘aan tafel’ bij ondernemers, managers en hun medewerkers om de achtergrond van het nieuws boven tafel te krijgen. En toen niemand nog wist wat Covid-19 was, bezocht hij graag de vakbeurzen in Europa. Maarten was niet een man die op de voorgrond trad. Hij was meer de stille kracht van de redactie, met het accent op kracht. Wij zullen zijn motto ‘autoliefde roest niet’ in gedachten blijven houden en zijn onderkoelde humor missen.

Van Maarten Molenaar † zijn er nog 2350 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Maarten Molenaar †