Fiva ID Card voortaan ook digitaal aanvragen

De Fiva Identity Card (IC), nodig om de identiteit van een historisch voertuig aan te tonen, kan voortaan ook digitaal worden aangevraagd. Dat moet de doorlooptijd bekorten en voor meer gemak zorgen.

Tot voor kort moest de aanvrager per post het formulier naar Fehac sturen, met drie foto’s en verschillende bijlagen. Omdat het secretariaat maar een dag per week fysiek bemand is, wordt de post slechts een keer per week gezien. Hierdoor werden aanvragen niet direct verwerkt. Vanaf nu is de aanvraag ook digitaal mogelijk, wat nodeloos oponthoud moet voorkomen. Op de Fehac-site staat de nieuwe procedure beschreven.

Wie zich inschrijft voor een historisch evenement met een FIVA-status (een rally of een concours d’élegance), kan van de organisatie het verzoek krijgen een identiteitskaart te hebben bij het voertuig. De kaart wordt alleen afgegeven voor voertuigen ouder dan dertig jaar. Overigens is de identiteitskaart geen bewijs van originaliteit of authenticiteit. Fehac (Federatie Historische Automobiel- en Motorfietsclubs) geeft de IC’s uit voor voertuigen met een Nederlands kenteken; de Fiva ANF doet dat voor voertuigen met een buitenlands kenteken.

Maarten Molenaar †

In de bijna vijf jaar dat Maarten deel uitmaakte van onze redactie heeft hij zich als vakredacteur onvermoeibaar ingezet om de kwaliteit van Aftersales Magazine en Aftersales Truck te vergroten, dankzij zijn in vele jaren opgebouwde kennis van de branche en zijn uitgebreide relatienetwerk. Op 8 november 2020 overleed Maarten plotseling. Maarten was een journalist pur sang, die zijn energie vooral haalde uit het zoeken naar echt nieuws. Ons team wist wat het aan hem had. Geen redactionele klus was hem te groot, of te klein. Hij zat graag ‘aan tafel’ bij ondernemers, managers en hun medewerkers om de achtergrond van het nieuws boven tafel te krijgen. En toen niemand nog wist wat Covid-19 was, bezocht hij graag de vakbeurzen in Europa. Maarten was niet een man die op de voorgrond trad. Hij was meer de stille kracht van de redactie, met het accent op kracht. Wij zullen zijn motto ‘autoliefde roest niet’ in gedachten blijven houden en zijn onderkoelde humor missen.

Van Maarten Molenaar † zijn er nog 2349 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Maarten Molenaar †

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.