Focwa digitaliseert auditproces

Focwa heeft een online portal ontwikkeld, samen met het Instituut voor Duurzame Mobiliteit, waardoor certificerende partijen de Focwa schadeherstellers nu digitaal kunnen auditen.

De nieuwe portal is bedoeld om het totale auditproces te versimpelen en digitaliseren. De auditor kan per vraag van het Self Assessment het ingevulde antwoord van de ondernemer beoordelen aan de hand van digitale documenten of door fysieke controle. Door het gebruik van de tool wordt meteen duidelijk of de ondernemer is geslaagd voor de audit. Ook wordt duidelijk op welke punten nog verbetering nodig is en welke opmerkingen de auditeer eventueel nog heeft. Voor schadeherstellers levert deze manier van auditen een behoorlijke tijds- en kostenbesparing op.

Deze stap sluit helemaal aan bij de ambities van zowel het Focwa als het Instituut voor Duurzame Mobiliteit om verder te digitaliseren.

Ivonne Vermeulen

Eindredacteur Aftersales Magazine. Ivonne heeft een rijke bagage waarin journalistieke waarden en kennis van de autobranche bijeenkomen. Dankzij haar rol binnen Focwa's Carrosserie beschikt zij bovendien over een indrukwekkend netwerk in de schadeherstelbranche.

Van Ivonne Vermeulen zijn er nog 343 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Ivonne Vermeulen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.