Ford combineert gordel en airbag

Ford Motor Company kondigde vandaag aan dat de opblaasbare veiligheidsgordel achterin, een combinatie van een airbag en een gewone gordel, volgend jaar zijn Europese debuut maakt in de nieuwe Mondeo.

De opblaasbare veiligheidsgordel van Ford is ontworpen om letsel aan hoofd, nek en borst te verminderen bij de passagiers achterin. Bij een ongeluk zet de gordel snel uit om de krachten van de botsing te verdelen over een lichaamsgebied dat vijfmaal groter is dan bij het gebruik van een gewone veiligheidsgordel. Vanuit een cilinder onder de achterbank wordt dan koud samengeperst gas onder druk door de gesp naar de veiligheidsgordel geleid. De opblaasbare veiligheidsgordel is binnen 40 milliseconden volledig opgeblazen.

“We hebben het systeem uitgebreid getest op onze voltallige testpopfamilie en het biedt extra bescherming ten opzichte van een standaard veiligheidsgordelsysteem”, zegt Joerg Doering van Ford Europa. “De combinatie van een airbag en een veiligheidsgordel is een belangrijke ontwikkeling. Deze technologie is momenteel niet beschikbaar in Europa.”

Bij het onderzoek van Ford vond meer dan negentig procent van de mensen die de opblaasbare veiligheidsgordel hadden getest, deze even comfortabel of zelfs comfortabeler dan een standaardgordel, omdat ze opgevuld en zachter aanvoelen.

[responsive-video identifier=”IM5mewJoFl0″]

Esmée Dirkse

Webmanager, officemanager, eventmanager; Esmée draait er haar hand niet voor om. In de afgelopen jaren heeft het takenpakket voor Aftersales Magazine een mooie evolutie laten zien, waarvan de gepubliceerde berichten slechts een kleine afspiegeling zijn.

Van Esmée Dirkse zijn er nog 2717 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Esmée Dirkse

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.