Ford enthousiast over semi-autonoom rijden

Autonome auto’s zijn voorlopig nog toekomstmuziek. Maar volgens een nieuw onderzoek van Ford over verkooptrends in Europa zijn Europese bestuurders steeds enthousiaster over de semi-autonome technologieën die een brug slaan naar de auto’s van de toekomst.

Dit is een van de bevindingen van Ford Car Buying Trends 2015, een onderzoek naar het koopgedrag in 22 Europese landen dat inzicht biedt in regionale trends en nationale verschillen. Volgens het onderzoek is er een flinke stijging te zien in het aantal auto’s met technologieën voor parkeren, botsingen vermijden en het handhaven van een vastgestelde snelheid en afstand tot voorliggers.

“Terwijl fabrikanten zoals Ford naar autonome auto’s toewerken, gaan onze klanten al de weg op met veel van de slimme technologieën die rijden en parkeren eenvoudiger en veiliger maken,” aldus Roelant de Waard, Vice President Marketing, Sales & Service bij Ford Europa. “We zien een toenemende vraag naar manieren om de spanningen op de weg te verlichten en het rijplezier te vergroten. Bestuurders zijn bijvoorbeeld heel snel gewend geraakt aan systemen die helpen bij het vinden van een geschikte parkeerplek en bij het inparkeren.”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.