Ford investeert kwart miljard in Britse ev-productie

Voortbouwend op het voornemen om voluit te gaan voor elektrificatie in Europa, heeft Ford aangekondigd tot 230 miljoen pond te willen investeren in de fabriek voor voertuigtransmissie in Halewood om deze om te vormen tot elektrische krachtbronnen voor toekomstige volledig elektrische personen- en bedrijfswagens van Ford die in Europa worden verkocht.

Verwacht wordt dat de productie van de krachtbronnen in Halewood medio 2024 van start zal gaan. De productiecapaciteit is gepland op ongeveer 250.000 eenheden per jaar. Het betreft hier de volledige vol-elektrische unit die de motor en transmissie vervangt in een conventioneel voertuig met benzine- of dieselmotor De investering – die onderhevig is aan en steun omvat van de Britse regering via haar Automotive Transformation Fund – zal helpen de Ford-banen in Halewood veilig te stellen.

“Dit is een belangrijke stap, want het is Fords eerste eigen investering in de productie van onderdelen voor volledig elektrische voertuigen in Europa. Het versterkt ons vermogen om 100 procent van de Ford personenauto’s in Europa volledig elektrisch te maken en twee derde van onze bedrijfswagenverkopen volledig elektrisch of plug-in hybride in 2030”, aldus Stuart Rowley, president van Ford Europa.

Halewood bouwt momenteel transmissies voor een aantal personen- en bedrijfswagens van Ford en exporteert 100 procent van zijn productie. Voordat Halewood eerder dit jaar weer volledig in handen van Ford kwam, maakte het bedrijf al meer dan 20 jaar deel uit van Getrag Ford Transmissions, de joint venture voor de productie van transmissies die in handen is van Ford en Magna.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *