Ford presenteert nieuw dealerconcept

Ford Nederland presenteert het FordStore concept. Het is een nieuw dealerconcept dat deel uitmaakt van het ambitieuze wereldwijde New Deal plan van Ford. In de FordStores presenteert het merk zijn gamma op een interactieve manier.

Het FordStore concept is geïnspireerd op de aanpak van Brand stores uit andere sectoren, zoals die van Nespresso en Apple. Hier kan de bezoeker het complete Ford-modellenprogramma in een passende atmosfeer leren kennen. FordStores worden gebouwd en ingericht in de ultramoderne Ford-stijl, met veel ruimtelijkheid en transparantie, in de kleuren wit, oranje en blauw.

De klantervaring in de FordStore sluit naadloos aan op de online aanwezigheid van het merk. “De FordStore is een logische stap in de veranderingen die internet in het consumentengedrag heeft gebracht.” aldus Gerard Bolder, Managing Director van Ford Nederland. “Internet heeft gezorgd dat klanten zich online oriënteren op de auto van hun keuze en vervolgens de winkel zoeken waar ze die willen kopen. De FordStores zetten van daaruit de volgende stap. Waar de online kennismaking ophoudt, gaat de FordStore verder.”

200 FordStores

De 6 eerste FordStores in Nederland worden nog dit jaar geopend op zichtlocaties in Amsterdam, Almere, Beek (L.), Utrecht, Zaandam, Zwolle. In 2016 volgen nog eens 9 vestigingen. Daardoor ontstaat er een landelijk dekkend netwerk van 15 regionale vestigingen, uiteraard naast het bestaande dealernetwerk. In heel Europa richt Ford dit jaar meer dan 200 FordStores in, met als doelstelling een totaal netwerk van 500 vestigingen in 2016.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *