Ford slaat 550.000 keer deuren dicht

Het team van Ford sloeg de voorportieren van de nieuwe bestelauto Transit Custom 250.000 keer dicht en de schuifdeur en de achterdeur elk 150.000 keer. Dat gebeurde om te garanderen dat de auto jarenlang intensief gebruik door de meest veeleisende klanten kan doorstaan.

Op de speciale testlocatie kan de temperatuur worden bijgesteld van -40 graden Celsius tot 82 graden Celsius bij een luchtvochtigheid van 85 procent. De test bootst de hoogste snelheden na, waarmee 90 procent van de klanten de portieren dichtslaat.
De 250.000 keer dichtslaan staan in verhouding tot 84.000 keer dichtslaan bij een gelijkwaardige personenautotest. Dat is omdat de portieren van bedrijfsauto’s vaker en intensiever worden gebruikt.

“Dit is een moderne marteltest van meer dan een half miljoen keer dichtslaan bij temperaturen die variëren van tropisch heet tot arctisch koud”, vertelt Barry Gale, Chief Engineer, Commercial Vehicles bij Ford Europa.

De Transit Custom is een nieuw ééntons bedrijfsauto van Ford, die later dit jaar in Europa in de verkoop gaat. De productie vindt plaats in de Turkse fabriek in Kocaeli.

[responsive-video identifier=”OIZLod43yBY”]

Esmée Dirkse

Webmanager, officemanager, eventmanager; Esmée draait er haar hand niet voor om. In de afgelopen jaren heeft het takenpakket voor Aftersales Magazine een mooie evolutie laten zien, waarvan de gepubliceerde berichten slechts een kleine afspiegeling zijn.

Van Esmée Dirkse zijn er nog 2717 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Esmée Dirkse

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *