Ford-topman doet beroep op Europa

Stephen Odell, president van Ford Motor Company, stuurt vandaag een open brief naar politieke decision-makers en andere belangrijke stakeholders binnen de Europese unie. Hij roept alle belanghebbenden op om de Europese werkgelegenheid te beschermen, economische groei te stimuleren en de Europese concurrentiekracht te vergroten.

“De Europese interne markt is al decennialang van essentieel belang voor de kracht van de Europese economie en draagt bij tot het genereren van welvaart en werk op een niveau dat anders ondenkbaar zou zijn,” aldus Stephen Odell, executive vice-president en president Europa, Midden-Oosten en Afrika bij Ford Motor Company

“Een sterke, mondiaal concurrerende Europese auto-industrie is van fundamenteel belang voor de interne markt en zorgt voor welvaart, technologische innovatie en behoud van werk… Banen, concurrentiekracht en groei moeten de drijvende kracht achter het EU-beleid vormen.”

“Wat we nodig hebben is een nieuwe benadering van het wetgevingsproces in de EU, een benadering waarin het beginsel van slimme regelgeving centraal staat.… als er nieuwe standaarden moeten komen, laten we er dan voor zorgen dat hun impact op de concurrentiekracht correct en onafhankelijk wordt beoordeeld.”

“Een uitgebreide handelsovereenkomst tussen de EU en de VS zou enorme voordelen opleveren op het gebied van groei, werkgelegenheid en consumptie.”

“Bij het sluiten van handelsovereenkomsten moet het niet alleen over vrije handel gaan, maar ook over fair-play. De voorgestelde overeenkomst tussen de EU en Japan is een voorbeeld van een onevenwichtige overeenkomst… die duizenden Europese banen op het spel zet.”

“We hebben leiderschap en actie in pan-Europees verband nodig, waarbij alle belanghebbenden eensgezind samenwerken aan het verwezenlijken van een concurrerender Europa.”

“Dit is een kritiek moment voor alle belanghebbenden, waarop zij hun moed en vastberadenheid moeten tonen… Wij doen een oproep aan beleidsmakers in de EU-lidstaten en in de nieuwe Commissie, maar ook aan werkgevers en vakbonden, om zich sterk te maken voor een sterkere, concurrerender auto-industrie en industriële basis in Europa waarmee werk en welvaart kunnen worden gegenereerd, zowel voor de huidige als voor toekomstige generaties.“

“De Europese interne markt is al decennialang van essentieel belang voor de kracht van de Europese economie en draagt bij tot het genereren van welvaart en werk op een niveau dat anders ondenkbaar zou zijn”, aldus Stephen Odell, executive vice-president en president Europa, Midden-Oosten en Afrika bij Ford Motor Company.

“Een sterke, mondiaal concurrerende Europese auto-industrie is van fundamenteel belang voor de interne markt en zorgt voor welvaart, technologische innovatie en behoud van werk. Banen, concurrentiekracht en groei moeten de drijvende kracht achter het EU-beleid vormen. Wat we nodig hebben is een nieuwe benadering van het wetgevingsproces in de EU, een benadering waarin het beginsel van slimme regelgeving centraal staat. Als er nieuwe standaarden moeten komen, laten we er dan voor zorgen dat hun impact op de concurrentiekracht correct en onafhankelijk wordt beoordeeld.”

Fair-play

“Een uitgebreide handelsovereenkomst tussen de EU en de VS zou enorme voordelen opleveren op het gebied van groei, werkgelegenheid en consumptie. Bij het sluiten van handelsovereenkomsten moet het niet alleen over vrije handel gaan, maar ook over fair-play. De voorgestelde overeenkomst tussen de EU en Japan is een voorbeeld van een onevenwichtige overeenkomst die duizenden Europese banen op het spel zet.”

“We hebben leiderschap en actie in pan-Europees verband nodig, waarbij alle belanghebbenden eensgezind samenwerken aan het verwezenlijken van een concurrerender Europa. Dit is een kritiek moment voor alle belanghebbenden, waarop zij hun moed en vastberadenheid moeten tonen. Wij doen een oproep aan beleidsmakers in de EU-lidstaten en in de nieuwe Commissie, maar ook aan werkgevers en vakbonden, om zich sterk te maken voor een sterkere, concurrerender auto-industrie en industriële basis in Europa waarmee werk en welvaart kunnen worden gegenereerd, zowel voor de huidige als voor toekomstige generaties”, aldus Odell.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.