Franse automerken adverteren het meest

Franse automerken investeerden fors in media in de eerste drie kwartalen van 2014. De bruto mediabestedingen aan het merk Renault bedroegen in de eerste negen maanden van dit jaar bijna 25 miljoen euro, een toename van meer dan 25 procent in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar. In de slipstream schroefden ook Citroën (22 procent) en Peugeot (16 procent) hun mediabudgetten op.

De totale mediabestedingen van de personenautobranche stegen met meer dan 13 procent in vergelijking met 2013. Dit blijkt uit cijfers van Nielsen.De toegenomen mediabestedingen lijken een poging om de dalende autoverkopen tegen te gaan. In september nam het aantal verkochte auto’s af met bijna 4 procent. In de eerste negen maanden van 2014 werden zelfs ruim 5 procent minder auto’s verkocht.

De drie Franse merken Renault, Citroën en Peugeot, vormen inmiddels de top 3 van meest geadverteerde automerken. Het gat met nummer 4 Volkswagen was bijna 5 miljoen euro. De bestedingen aan het Duitse merk namen toe met 10 procent tot bijna 19 miljoen. De vierde plaats van Volkswagen is opmerkelijk, omdat het nooit tot de topadverteerders behoorde en de laatste twee jaar op de zevende en achtste plaats terug te vinden was. Opel, dat steevast in de top 3 stond, zakte naar plaats 5 in 2014. Het merk hield de hand flink op de knip: -26 procent. Samen met Ford (-11 procent) en Kia (-1 procent) waren dat de enige merken in de top 10 die de reclame-uitgaven beperkten. Alle overige merken voerden de mediadruk op, waarbij Nissan en Volvo de bestedingen zelfs verdubbelden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.