Furness Car Amsterdam wordt Bangarage

De Volvo-dealers Bangarage en Furness Car hebben een joint-venture gesloten om samen verder te gaan onder de naam Bangarage met vijf vestigingen. Directeur Theo Mulder van Bangarage bereikt met deze constructie niet alleen extra schaalgrootte maar ook op de langere termijn een oplossing voor zijn gebrek aan opvolging.

Door de vestigingen van Koops Furness in Amsterdam-Zuidoost en Amsterdam-West onder te brengen in de nieuwe joint-venture ontstaat geografisch een logischer verdeling met de concentratie van de overige vestigingen van Furness Car in het oosten. “Ik wilde graag uitbreiden om extra schaalgrootte te kunnen realiseren, maar in Amsterdam waren Koops Furness en Stern al actief met hun Volvo-dealers Furness Car en Svala. Door met Koops Furness samen een joint-venture te beginnen is dat opgelost. Bovendien word ik over een paar jaar 62 en mijn opvolging was nog niet geregeld. Ook dat punt is nu van tafel.”

Bangarage had al vestigingen in Amstelveen (waar ook het Volvo erkende schadeherstelbedrijf staat) en Mijdrecht. Laatstgenoemde krijgt in de nieuwe situatie de nadruk als verkooppunt voor Volvo Selekt occasions. “In de praktijk staat een occasion altijd op de verkeerde plek, dat willen we zo voorkomen”, aldus Mulder.

De vestiging in Amsterdam-Zuidoost zal fungeren als hoofdvestiging. In totaal werken er nu zo’n tachtig medewerkers bij Bangarage. De verwachting is, dat er ongeveer 800 nieuwe Volvo’s op jaarbasis verkocht zullen worden vanuit deze groep.
De locaties van Furness Car in Almelo, Enschede, Hengelo, Meppel en Zwolle blijven onder de naam Furness Car opereren.

In de recente DSN Dealerholding Top-50 is Koops Furness twee plaatsen omhoog geklommen en is nu de vierde dealer van het land.

Esmée Dirkse

Webmanager, officemanager, eventmanager; Esmée draait er haar hand niet voor om. In de afgelopen jaren heeft het takenpakket voor Aftersales Magazine een mooie evolutie laten zien, waarvan de gepubliceerde berichten slechts een kleine afspiegeling zijn.

Van Esmée Dirkse zijn er nog 2720 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Esmée Dirkse

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *