Fusie RAI Vereniging en AutomotiveNL definitief

Belangenorganisaties RAI Vereniging en AutomotiveNL hebben hun voornemen tot fuseren bekrachtigd. Door de bundeling moet “één krachtig professioneel platform” ontstaan voor ondernemers en instellingen binnen de auto- en truckindustrie.

steven-van-eijck“Met de fusie kunnen de leden en overige partners optimaal profiteren van elkaars kwaliteiten”, zegt voorzitter Steven van Eijck namens RAI Vereniging. Van oudsher is RAI Vereniging sterk op het gebied van handelsbevordering, wet- en regelgeving en lobby in Den Haag en Brussel. De kracht van AutomotiveNL zit in het stimuleren van innovaties, ontwikkelen van start-ups en arbeidsmarkt en het verbinden van partijen. De organisatie is gevestigd op de Automotive Campus in Helmond. Samen zijn de twee goed voor een productiewaarde van tachtig miljard euro. Daarvan wordt circa twintig miljard in eigen land geproduceerd en geëxporteerd.

Integrale aanpak

Het nieuwe platform bevat een brede vertegenwoordiging van het Nederlandse bedrijfsleven en kennis-, onderwijs- en publieke instellingen. “Gezien de grote dynamiek in de sector en daarbuiten wordt deze integrale aanpak steeds belangrijker”, zegt directeur Leo Kusters van AutomotiveNL. Binnen de RAI-organisatie wordt RAI AutomotiveNL de tiende sectie.

Maarten Molenaar †

In de bijna vijf jaar dat Maarten deel uitmaakte van onze redactie heeft hij zich als vakredacteur onvermoeibaar ingezet om de kwaliteit van Aftersales Magazine en Aftersales Truck te vergroten, dankzij zijn in vele jaren opgebouwde kennis van de branche en zijn uitgebreide relatienetwerk. Op 8 november 2020 overleed Maarten plotseling. Maarten was een journalist pur sang, die zijn energie vooral haalde uit het zoeken naar echt nieuws. Ons team wist wat het aan hem had. Geen redactionele klus was hem te groot, of te klein. Hij zat graag ‘aan tafel’ bij ondernemers, managers en hun medewerkers om de achtergrond van het nieuws boven tafel te krijgen. En toen niemand nog wist wat Covid-19 was, bezocht hij graag de vakbeurzen in Europa. Maarten was niet een man die op de voorgrond trad. Hij was meer de stille kracht van de redactie, met het accent op kracht. Wij zullen zijn motto ‘autoliefde roest niet’ in gedachten blijven houden en zijn onderkoelde humor missen.

Van Maarten Molenaar † zijn er nog 2349 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Maarten Molenaar †