‘Gedifferentieerde aanpak biedt ruimte’

“Wij snappen heel goed dat herstellers het moeilijk vinden om te bepalen welke strategische keuzes ze nu moeten maken, maar het is van groot belang dat zij vooral zichzelf die vraag stellen”, zo licht Frank van Donk, directeur Schadegarant, het nieuwe samenwerkingsmodel toe, dat nogal wat stof deed opwaaien.

Stichting Schadegarant, waar vijftien schadeverzekeraars bij zijn aangesloten, kondigde afgelopen najaar haar koerswijziging aan. Het bestaande netwerk van 450 herstellers heeft onlangs kunnen offreren voor deelname aan de selectieprocedure. Alle individuele ondernemers kiezen voor één of meerdere differentiatie(s) en geven daarbij zelf het tarief af. De komende maand gaat Schadegarant met de reacties aan de slag om het nieuwe netwerk samen te stellen. “De nieuwe aanpak is in nauw overleg met een klankbordgroep van schadeherstellers tot stand gekomen”, zegt Van Donk, die benadrukt dat de nieuwe aanpak gedurende de looptijd zal worden geëvalueerd. Lees het hele interview met Frank van Donk in nummer 3 van Aftersales Magazine, dat vrijdag 17 maart is verschenen. Automotive Insiders wijdt op 5 april een bijeenkomst aan de ‘Schademarkt in stroomversnelling’.

Ivonne Vermeulen

Eindredacteur Aftersales Magazine. Ivonne heeft een rijke bagage waarin journalistieke waarden en kennis van de autobranche bijeenkomen. Dankzij haar rol binnen Focwa's Carrosserie beschikt zij bovendien over een indrukwekkend netwerk in de schadeherstelbranche.

Van Ivonne Vermeulen zijn er nog 343 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Ivonne Vermeulen