Geely ontwikkelt viercilinder met Daimler

Het Chinese Geely en het Duitse Daimler werken samen aan een kleine viercilindermotor. Die zou zowel in kleine Mercedessen als in Chinese auto’s voor het grote publiek terecht kunnen komen.

Dat schrijft de Frankfurter Allgemeine. Volgens de Duitse krant zouden de fabrieken deze motoren in 2024 in serieproductie kunnen leveren.

Sinds Daimler en Geely begin dit jaar hun samenwerking aankondigden, is er al sprake van dat Daimler de productie gedeeltelijk naar China verplaatst. Dat dit ook daadwerkelijk gaat gebeuren, is nog niet zeker, aldus een woordvoerder van Daimler tegenover de Frankfurter Allgemeine.

Slecht nieuws

De samenwerking tussen Geely en Daimler op het gebied van de kleinere viercilindermotoren is slecht nieuws voor Renault, dat eveneens in samenwerking met Daimler een viercilindermotor heeft ontwikkeld. Deze motor is onder meer te vinden in de Mercedes A-Klasse. De vraag is hoe lang die samenwerking nog standhoudt.

Ook voor Duitsland betekent het project slecht nieuws. Zou Mercedes binnenkort motoren laten produceren in China, dan is dat een regelrechte bedreiging voor de werkgelegenheid in de Duitse auto-industrie.

Emil Peeters

Emil is een ervaren redacteur met een brede belangstelling en een heldere schrijfstijl. Hij komt met enkele doortastende vragen snel tot de kern van de zaak.

Van Emil Peeters zijn er nog 2482 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Emil Peeters

Avatar

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *