Geen oranje uitgedoste auto voor Nederlanders

Nederlanders hebben maar weinig vertrouwen in een goede afloop van het WK voetbal. Sterker, als het op de oranjegekte aankomt, laten wij alle toeters en bellen op dit moment het liefst (nog) even aan ons voorbij gaan. Zelfs een oranje vaantje aan de antenne van de auto is voor velen op dit moment nog een stap te ver.

Dit blijkt uit onderzoek van Autoscout24 in acht Europese landen. Ruim twee derde van de Nederlanders neemt voor het WK niet de moeite de auto te versieren met oranje gadgets. Alleen inwoners van WK-deelnemers België en Frankrijk tonen nog minder openbare steun aan hun nationale team.

Autoversieringen als oranje spiegels, zonneschermen, velgen, stickers en vlaggetjes aan de achteruitkijkspiegel zijn dit jaar matig populair. Zie je toch een auto met een oranje vlag rijden? Grote kans dat dit de auto van een man (18 procent) of een dertiger (21 procent) is. Van de vrouwen is slechts één op de tien bereid de auto te versieren.

Weinig animo

“We zien dat het animo voor oranje gadgets veel minder hoog is dan bijvoorbeeld twee jaar geleden tijdens het EK,” zegt Jurgen Vugts, directeur van Autoscout24 Nederland. “De verwachting is dat het Nederlands elftal de groepsfase niet eens overleeft en we steken ons daarom niet massaal in het Oranje. Uit het onderzoek blijkt dan ook dat inwoners van favorieten zoals Spanje en Duitsland veel meer bereid zijn om hun auto te versieren.”

Het onderzoek is gehouden onder 4.205 respondenten uit Nederland, Duitsland, Spanje, Frankrijk, Italië, Zwitserland, Oostenrijk en België.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *