GM betaalt 1 miljoen dollar per dode

General Motors gaat 1 miljoen dollar uitkeren per dodelijk slachtoffer door ongevallen die zijn te wijten aan een mankement aan het contactslot van enkele modellen. Claims kunnen vanaf 1 augustus worden ingediend.

Tot dusver zijn ruim 50 ongevallen bekend die zijn toe te schrijven aan een defect ontstekingsmechanisme, waardoor ook de airbag dienst weigerde. Het aantal doden staat op 13. Experts denken evenwel dat nog meer gevallen aan het licht zullen komen. Volgens de modaliteiten van het schadeloosstellingsfonds zal het autoconcern ook 300.000 dollar betalen aan elke overlevende weduwe of weduwnaar en 300.000 dollar aan elke persoon die ten laste was van het slachtoffer.

GM maakte verder bekend dat nog eens 8,45 miljoen voertuigen terug moeten naar de garage voor inspectie. Dit jaar heeft het autoconcern al ongeveer 29 miljoen wagens teruggeroepen wegens mogelijke mankementen. In meer dan de helft van de gevallen ging het om een defect contactslot. GM liet het jarenlang na om de auto’s terug te roepen voor dat mankement. Recentelijk ging de autobouwer over tot een recall van 2,6 miljoen wagens voor het defect.

Tot dusver hebben de technische problemen, nog afgezien van de reputatieschade, het bedrijf al zo’n 2,5 miljard dollar gekost.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.