GM en A123 Systems samen in batterijen (update)

General Motors heeft een contract gesloten met A123 Systems, een ontwikkelaar en fabrikant van geavanceerde nanofosfaat lithium-ion batterijen en systemen. Deze batterijen zullen worden gebruikt in toekomstige elektrische auto’s van General Motors.

Het contract heeft betrekking op geavanceerde nanofosfaat cellen en volledig geïntegreerde elektronische componenten. De specifieke modellen en merken zullen op een later tijdstip bekend gemaakt worden. Teams van beide bedrijven zullen samenwerken om kalibraties en software te ontwikkelen voor het batterijsysteem in voorbereiding op de serieproductie.

“GM zal een complete reeks van elektrische voertuigen aan gaan bieden en voor ieder type zijn weer andere batterijen noodzakelijk”, aldus Micky Bly van General Motors. “De geavanceerde nanofosfaat lithium-ion technologie van A123 is prima geschikt voor toepassing in toekomstige elektrische auto’s.”

UPDATE
General Motors gaat ook samenwerken met de LG Group en elektrische auto’s ontwerpen. LG is al de leverancier van batterijcellen voor de Chevrolet Volt en Opel Ampera van GM.

General Motors batterijlab

Esmée Dirkse

Webmanager, officemanager, eventmanager; Esmée draait er haar hand niet voor om. In de afgelopen jaren heeft het takenpakket voor Aftersales Magazine een mooie evolutie laten zien, waarvan de gepubliceerde berichten slechts een kleine afspiegeling zijn.

Van Esmée Dirkse zijn er nog 2717 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Esmée Dirkse

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.