GM komt met zelfrijdende auto

General Motors (GM) en Opel hebben de intentie om binnen twee jaar een zelfrijdende auto in productie te nemen. Op het World Congres on Intelligent Transport Systems (ITS) in Detroit presenteert GM nieuwe technieken voor autonoom rijden. Daartoe is een Opel Insignia geprepareerd.

General Motors ceo Mary Barra. “Bij GM hebben we de passie, de financiële mogelijkheden, de technologie en het talent om groot te denken. Wij zullen onze investeringen uitbreiden om bepaalde risico’s te nemen. Ik luister naar onze klanten. Zij willen onbelemmerde, persoonlijke mobiliteit. Klanten verwachten van ons dat wij helpen om files op te lossen, luchtvervuiling tegen te gaan en het aantal verkeersongevallen tot nul te reduceren. Voor mij is dat geen doel, maar een plicht.”

De Opel Insignia die als demonstratievoertuig op het ITS schittert, is uitgerust met camera’s, speciale sensoren en V2V- en V2I-communicatietechnologieën (vehicle-to-vehicle en vehicle-to-infrastructure). Met deze toekomstige technologie kan de auto zowel in stadsverkeer (stop & go) als bij lage en hoge snelheden autonoom rijden. De zes sensoren in de bumpers van de Opel Insignia maken gebruik van lichtbundels en scannen continu de omgeving om obstakels rond de auto te signaleren. De voorwaarts gerichte camera boven op de auto leest wegmarkeringen en detecteert objecten.

De V2V- en V2I-technieken in de antenne op het dak communiceren met naderende objecten. Via GPS is de auto continu ‘op de hoogte’ van zijn locatie. Alle informatie wordt verwerkt door een geavanceerde computer, zodat een virtueel 360-gradenbeeld van de auto en zijn directe omgeving ontstaat en alle naderende objecten en eventuele gevaren worden gedetecteerd.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.