GM sluit tot 2015 geen Opel-fabrieken

In een reactie op eerdere berichten in de media over sluiting van productiefaciliteiten in het Duitse Bochum en het Britse Ellesmere Port, laat General Motors (GM) nu weten dat het tot 1 januari 2015 sowieso geen Opel-fabrieken zal sluiten en mensen zal ontslaan. Dit staat vandaag in het Financieel Dagblad.

Volgens GM klopt het wel dat er flink moet worden gereorganiseerd, omdat Opel en Vauxhall hun enige merken zijn die verlies lijden. De Amerikaanse autofabrikant zegt zich daarbij ook te houden aan eerder gemaakte afspraken. Bestuursvoorzitter Karl-Friedrich Stracke van Adam Opel AG, de dochter van GM in Europa, zei dit weekend tegenover de Duitse krant Bild, dat elke steen omgekeerd zal worden.

Waar andere automerken profiteren van groeiende verkopen in opkomende markten als China en Brazilië, blijven daar de verkopen van Opel achter. GM wil ook niet dat Opel in thuisland Amerika de concurrentie aangaat met bijvoorbeeld het eigen Chevrolet.

Esmée Dirkse

Webmanager, officemanager, eventmanager; Esmée draait er haar hand niet voor om. In de afgelopen jaren heeft het takenpakket voor Aftersales Magazine een mooie evolutie laten zien, waarvan de gepubliceerde berichten slechts een kleine afspiegeling zijn.

Van Esmée Dirkse zijn er nog 2717 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Esmée Dirkse

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.