Goodwood: primeurs op IAA-niveau

Het jaarlijkse Goodwood Festival of Speed (4 t/m 7 juli) kende meer dan twintig introducties van nieuwe modellen. Daarmee staat het festival volgens de organisatie op gelijk niveau met erkende primeurtoppers als de IAA Frankfurt en de salon van Genève.

In Genève waren eerder dit jaar twintig nieuwe modellen en 22 concept-cars te zien, gepresenteerd door zeventien automerken. De IAA Frankfurt vindt volgende maand plaats. ‘Goodwood’ schopte het naar eigen zeggen tot 22 nieuwe modellen, afkomstig van 21 fabrikanten. Daarnaast maakten 26 onlangs gelanceerde auto’s hun opwachting. Het vierdaagse festival is daarmee veel meer dan ‘slechts’ een podium voor (snelle) klassiekers. Zo waren ook merken als Audi en Lexus waren van de partij.

Heuvelklim

De organisatie wijst erop dat op de reguliere autoshows voertuigen onder een dak en talloze spotlichten staan, terwijl de meer dan 200.000 bezoekers van Goodwood de nieuwe modellen daadwerkelijk kunnen zien rijden. Vast element is de heuvelklim met een hoogteverschil van ruim negentig meter, bij een hellingpercentage van bijna vijf procent.

Maarten Molenaar †

In de bijna vijf jaar dat Maarten deel uitmaakte van onze redactie heeft hij zich als vakredacteur onvermoeibaar ingezet om de kwaliteit van Aftersales Magazine en Aftersales Truck te vergroten, dankzij zijn in vele jaren opgebouwde kennis van de branche en zijn uitgebreide relatienetwerk. Op 8 november 2020 overleed Maarten plotseling. Maarten was een journalist pur sang, die zijn energie vooral haalde uit het zoeken naar echt nieuws. Ons team wist wat het aan hem had. Geen redactionele klus was hem te groot, of te klein. Hij zat graag ‘aan tafel’ bij ondernemers, managers en hun medewerkers om de achtergrond van het nieuws boven tafel te krijgen. En toen niemand nog wist wat Covid-19 was, bezocht hij graag de vakbeurzen in Europa. Maarten was niet een man die op de voorgrond trad. Hij was meer de stille kracht van de redactie, met het accent op kracht. Wij zullen zijn motto ‘autoliefde roest niet’ in gedachten blijven houden en zijn onderkoelde humor missen.

Van Maarten Molenaar † zijn er nog 2350 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Maarten Molenaar †

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *