Met een assortiment speciale vloeistoffen voor elektrische auto’s wil smeermiddelenfabrikant Petronas ook in elektrische mobiliteit een vinger in de pap hebben. Dit assortiment wordt onder de naam Iona geïntroduceerd op de internationale motorshow van Genève.

“De moderne wereld legt steeds meer nadruk op verantwoordelijkheid voor het milieu. Bij Petronas doen we dat ook”, verantwoordde ceo Giuseppe D’Arrigo de ambitie van Petronas. “In de auto-industrie moeten OEM’s zich houden aan de steeds strengere regelgeving voor het terugdringen van CO2-uitstoot. Petronas werkt voortdurend aan oplossingen om samen met onze partners de uitdagingen van de toekomst aan te gaan. De wereldwijde verschuiving naar schonere energie is een kans om samen te werken aan de vermindering van CO2-uitstoot met vloeistofoplossingen die voor iedereen toegankelijk zijn.” De lijn producten omvatten een thermische batterijvloeistof, een vloeistof voor wrijvingsbeheer van geïntegreerde aandrijfsystemen en lagervetten.

Studie

Tijdens de motorshow kondigde Petronas ook een studie aan naar de uitdagingen en toekomstige kansen rond vloeistoftechnologie en de innovatie hiervan. De bevindingen daaruit zullen tijdens een symposium later dit jaar worden gepresenteerd.
Deel dit artikel op
Laatste nieuws
Meest bekeken berichten
Recente Reacties