Goodyear en Dunlop uit elkaar

Goodyear en SRI (Dunlop) hebben besloten om uit elkaar te gaan. Daarmee komt ook een einde aan een slepend geschil tussen beide partijen. Goodyear betaalt 239 miloen euro aan SRI om Dunlop uit te kopen. De merknaam Dunlop blijft wel bestaan.

Goodyear en SRI gingen de alliantie aan in 1999 door middel van vier joint ventures: één in Noord-Amerika, één in Europa en twee in Japan

“Terwijl we de afgelopen 16 jaar de waarde hebben gezien van de alliantie, is Goodyear momenteel in een uitstekende positie om haar eigen strategie verder voort te zetten”, zegt Goodyear ceo Richard J. Kramer. “Dit besluit vergroot onze flexibiliteit en zal onze winstgevendheid verder vergroten. We vinden het belangrijk dat deze transitie vlot, goed georganiseerd en naadloos verloopt voor onze klanten en consumenten in Europa, Noord-Amerika en Japan.”

De overeenkomst zal de hangende arbitrage procedure opheffen, die in januari 2014 is ingediend. Het besluit geeft beide bedrijven de gelegenheid om de kosten en de onzekerheid, gepaard met een proces, te vermijden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.