Goodyear introduceert Ultragrip 9

Goodyear brengt alweer de negende generatie Ultragrip-banden uit. De nieuwe winterband is vanaf komende winter verkrijgbaar in 33 maatvoeringen. De voorganger, Ultragrip 8, werd de afgelopen drie jaar op meer dan 7 miljoen voertuigen gemonteerd.

” Het hoge aantal randen en de hoge lamellen leiden tot een betere wegligging op besneeuwde wegen. De variabele blokgeometrie biedt bovendien voldoende tractie bij sneeuw. De hoge dichtheid van de lamellen en de vierkantere afdruk die de Ultragrip achterlaat, leiden ook tot betere prestaties op ijs. De hydrodynamische groeven van de Ultragrip bieden daarnaast meer weerstand tegen aquaplaning en natte sneeuwresten”, aldus Goodyear over de bandprestaties.

In vergelijking met de Ultragrip 8 heeft Goodyear ook de rubbersamenstelling verbeterd. Het bedrijf ontwikkelde een speciale mix van weekmakers, waaronder hars voor tractie op nat wegdek en plantaardige olie, om betere prestaties op sneeuw en ijs te leveren.

Om consumenten te helpen, is de Ultragrip 9 voorzien van een speciale ‘Top-indicator’ in de vorm van een sneeuwvlok. Deze sneeuwvlok toont sporen van slijtage wanneer de profieldiepte van de band nog maar 4 mm is en vervangen moet worden.

Goodyear introduceert met de Ultragrip 9 voor het eerst een generatie winterband met twee verschillende patronen, afhankelijk van de bandenmaat. De bandenfabrikant werkte meer dan twee jaar aan haar nieuwste winterband.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *