Goodyear schrapt 1100 arbeidsplekken

Goodyear Dunlop Tires gaat in zijn beide fabrieken in Duitsland (Hanau, Fulda) de productie van kleine, minder renderende bandenmaten reduceren. Als gevolg daarvan verdwijnen circa 1100 arbeidsplaatsen.

Alles bij elkaar moet de capaciteit van beide productieplekken afnemen met zo’n drie miljoen banden. Anderzijds kondigt Goodyear Dunlop Tires aan 106 miljoen euro te investeren in de productie van grotere, meer winstgevende maten (vanaf 17 inch). De uitvoering van zowel de ontslagronde als de modernisering gebeurt in overleg met de ondernemingsraden. Volgens bestuursvoorzitter Jürgen Titz van Goodyear Dunlop Tires Germany was de beslissing om in te grijpen “extreem moeilijk, maar noodzakelijk om de fabrieken een sterke toekomstpositie te bieden.” De productiviteit van de Duitse locaties (foto: Tyrepressvaart er volgens Titz wel bij. Ook de concurrentiepositie zou erdoor verbeteren.

Maarten Molenaar †

In de bijna vijf jaar dat Maarten deel uitmaakte van onze redactie heeft hij zich als vakredacteur onvermoeibaar ingezet om de kwaliteit van Aftersales Magazine en Aftersales Truck te vergroten, dankzij zijn in vele jaren opgebouwde kennis van de branche en zijn uitgebreide relatienetwerk. Op 8 november 2020 overleed Maarten plotseling. Maarten was een journalist pur sang, die zijn energie vooral haalde uit het zoeken naar echt nieuws. Ons team wist wat het aan hem had. Geen redactionele klus was hem te groot, of te klein. Hij zat graag ‘aan tafel’ bij ondernemers, managers en hun medewerkers om de achtergrond van het nieuws boven tafel te krijgen. En toen niemand nog wist wat Covid-19 was, bezocht hij graag de vakbeurzen in Europa. Maarten was niet een man die op de voorgrond trad. Hij was meer de stille kracht van de redactie, met het accent op kracht. Wij zullen zijn motto ‘autoliefde roest niet’ in gedachten blijven houden en zijn onderkoelde humor missen.

Van Maarten Molenaar † zijn er nog 2350 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Maarten Molenaar †