Goodyear wint eerste zomerbandentest 2015

Het Duitse Gesellschaft für Technische Überwachung (GTU) heeft de eerste zomerbandentest van 2015 uitgevoerd. Algehele conclusie is dat de bandenkwaliteit van de meeste banden steeds beter wordt. De grote winnaar in deze test is de Goodyear Efficient Grip Performance.

GTU testte twaalf populaire zomerbanden in de grootte 205/55 R16 op onder meer veiligheid op droge en natte wegen, remkracht, rolweerstand, maar ook op prijs/kwaliteitverhouding. Dat deed zij samen met testpartners ACE Auto Club Europa en de Oostenrijkse automobielclub ARBÖ. Of het nu banden zijn van Continental, Dunlop, Goodyear of Pirelli, qua technische eigenschappen vind GTU ze allemaal het geld waard.

Testwinnaar Goodyear met de Efficient Grip Performance werd snel opgevolgd door de hoog aanbevolen Conti Premium Contact 5 van Continental. Dunlop eindigde als derde met de Sport Blu Response, de Pirelli Cinturato P7 werd vierde. “Deze premium banden blinken uit in veiligheid op natte en droge wegen”, aldus de testers.

De overige bandenmerken die op het testcircuit Mireval in Frankrijk aan de strenge criteria werden getoetst zijn Kumho, Nokian, Toyo, Fulda, Apollo, Nexen, Cooper en Yokohama. De banden werden op een Peugeot 208 gemonteerd.

Alle uitslagen, inclusief het GTU-oordeel, zijn hier te downloaden >>

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.