Greve Banden Groothandel neemt Klei Tyres over

De verkoop- en importactiviteiten van Klei Tyres zijn met ingang van 1 februari 2016 overgenomen door Greve Banden Groothandel BV in De Lier (Westland). Ook het personeel is mee overgegaan. 

Klei Tyres, voortgekomen uit het voormalige Van Klei’s Bandenimport, hield zich bezig met de landelijke verkoop van banden en velgen en de import van Zeta banden. Al deze activiteiten, inclusief medewerkers en voorraden, gaan over naar De Lier.

Wilco Greve, directeur van Greve Banden: “Toen wij in 2015 ons bedrijf in De Lier begonnen, hebben wij er met de grootte van het pand al rekening mee gehouden dat wij op termijn zouden gaan grossieren. Nu de kans zich voordeed om Klei Tyres inclusief het ervaren personeel over te nemen, hebben wij deze stap gezet.” Om de overgang voor de klanten vloeiend te laten verlopen, komen er geen wijzigingen in het telefoonnummer, het personeel en de webshop. “Omdat we gewoon door blijven gaan, hoeft de klant er niks van te merken.”

G.B.Groothandel is nu importeur van Zeta voor Nederland en België. Zeta biedt een uitgebreid gamma zomer- en winterbanden. Zeer binnenkort volgt uitbreiding met all-season. Ook diverse merken stalen en lichtmetalen velgen, alsmede compleet gemonteerde winter- of zomersets, behoren tot het leveringspakket. Middels een eigen bezorgdienst biedt het bedrijf in een deel van Nederland same day delivery aan.

Maarten Molenaar †

In de bijna vijf jaar dat Maarten deel uitmaakte van onze redactie heeft hij zich als vakredacteur onvermoeibaar ingezet om de kwaliteit van Aftersales Magazine en Aftersales Truck te vergroten, dankzij zijn in vele jaren opgebouwde kennis van de branche en zijn uitgebreide relatienetwerk. Op 8 november 2020 overleed Maarten plotseling. Maarten was een journalist pur sang, die zijn energie vooral haalde uit het zoeken naar echt nieuws. Ons team wist wat het aan hem had. Geen redactionele klus was hem te groot, of te klein. Hij zat graag ‘aan tafel’ bij ondernemers, managers en hun medewerkers om de achtergrond van het nieuws boven tafel te krijgen. En toen niemand nog wist wat Covid-19 was, bezocht hij graag de vakbeurzen in Europa. Maarten was niet een man die op de voorgrond trad. Hij was meer de stille kracht van de redactie, met het accent op kracht. Wij zullen zijn motto ‘autoliefde roest niet’ in gedachten blijven houden en zijn onderkoelde humor missen.

Van Maarten Molenaar † zijn er nog 2350 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Maarten Molenaar †

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *