Grootschalig onderzoek mobiliteitsbranche

Innovam gaat in samenwerking met Bovag opnieuw een grootschalig vacatureonderzoek binnen de mobiliteitsbranche uitvoeren. Het jaarlijks terugkerende onderzoek geeft inzicht in de werkgelegenheid, de personeelsbehoefte en het aanbod van BPV-plaatsen in de motorvoertuigen- en tweewielerbranche.

De komende weken worden 2.700 bedrijven telefonisch door Innovam benaderd en gevraagd naar hun behoefte aan personeel. Herme Bruin, directeur bij Innovam: “Op deze manier krijgen we een nauwkeurig beeld van de huidige en toekomstige vraag naar medewerkers en stagiairs. Met deze informatie kunnen ROC’s hun opleidingsaanbod afstemmen op de regionale behoefte en leerlingen voorzien van een duidelijk toekomstperspectief.”

Bruin benadrukt dat niet alleen scholen en bedrijven voordeel hebben van het onderzoek. “De volledige branche profiteert. Daarom is het belangrijk dat zoveel mogelijk bedrijven meedoen.” Volgens Hylke Warners van Bovag geeft het vacatureonderzoek nuttige inzichten. “De markt is momenteel sterk in beweging en er zijn grote ontwikkelingen op economisch, technisch en politiek gebied. Het onderzoek geeft ons de mogelijkheid ons beleid optimaal te laten aansluiten op de actuele marktsituatie.”

Uitkomsten

De uitkomsten van het vacatureonderzoek van Innovam en Bovag worden gebruikt voor de landelijke Monitor Onderwijs en Arbeidsmarkt Mobiliteitsbranche, regiorapportages en Zicht op de Mobiliteitsbranche, die Innovam sinds vorig jaar uitgeeft. Deze publicaties worden op grote schaal gebruikt door onderwijs en branchepartners. Eerdere rapportages zijn te downloaden op de website van Innovam. De uitkomsten van het nieuwe vacatureonderzoek worden naar verwachting begin 2014 bekend gemaakt.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *