Halvefinalisten Autobedrijf van het jaar bekend

Bovag heeft de tien halvefinalisten bekendgemaakt waaruit op 3 oktober het Autobedrijf van het Jaar 2017-2018 gekozen wordt.

De autobedrijven zijn doorgedrongen tot de halve finales op basis van consumentenstemmen via internet. Zes van de halvefinalisten zijn Bosch Car Service-bedrijf. Onder hen ook de winnaar van de allereerste editie van de verkiezing in 2007, Garage Van Eendenburg uit Brielle. De overige halvefinalisten zijn: Autobedrijf Tjeerdsma uit Nieuw-Weerdinge, Autobedrijf Pals & Van Tilburg uit Marknesse, Docars uit Oosteind, Garage Fredriks uit Doetinchem, De Witte Garage uit Elst, Autobedrijf Van der Sluys uit Ooij, Autobedrijf Geert Stevering uit Ulft, Autobedrijf Neleman uit Nieuwerkerk a/d IJssel en Service Only uit Dordrecht.

Weging

Met de verkiezing kan het onafhankelijk autobedrijf het Nederlandse publiek laten zien wat ze in huis hebben. In de telling van de consumentenstemmen is rekening gehouden met het aantal medewerkers dat werkzaam is bij het autobedrijf, waardoor de omvang van (de klantenkring van) het bedrijf niet van belang is voor kans op de titel.

Finalisten

De halvefinalisten krijgen binnenkort bezoek van W&D Consultants. Deze onafhankelijke keuringsinstantie brengt aan de hand van een checklist de ondernemers in kaart, waarna een vakjury onder voorzitterschap van Ferry Smith (ANWB) drie finalisten selecteert. De uiteindelijke winnaar wordt bekendgemaakt op 3 oktober tijdens het jaarcongres van Bovag Onafhankelijke Autobedrijven. Afgelopen jaar won Autobedrijf De Baaij uit Nijmegen de titel.

Emil Peeters

Emil is een ervaren redacteur met een brede belangstelling en een heldere schrijfstijl. Hij komt met enkele doortastende vragen snel tot de kern van de zaak.

Van Emil Peeters zijn er nog 3806 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Emil Peeters