Handhaving bandenlabel door ILT

Het Ministerie van Infrastructuur en Milieu laat op haar website weten dat de handhaving van het Europese bandenlabel in Nederland door De Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT) zal worden gedaan.

ILT controleert vanaf 1 november of bedrijven aan alle regels voldoen. “De auto- en bandenbranche ondernemen zelf actie om de Europese regels voor het bandenlabel uit te voeren. Verkopers hebben vooral de taak om consumenten te informeren”, schrijft de rijksoverheid.

Banden beïnvloeden het brandstofverbruik met twintig tot dertig procent. “Als veel mensen kiezen voor een zuinige band, dan kan dit mede bijdragen aan een lager verbruik. Daarmee past het bandenlabel in de doelstelling van de Europese Unie om het totale energieverbruik met twintig procent terug te dringen in de periode tot 2020.”

Bekijk hier het dossier ‘Bandenlabel’ >>

Esmée Dirkse

Webmanager, officemanager, eventmanager; Esmée draait er haar hand niet voor om. In de afgelopen jaren heeft het takenpakket voor Aftersales Magazine een mooie evolutie laten zien, waarvan de gepubliceerde berichten slechts een kleine afspiegeling zijn.

Van Esmée Dirkse zijn er nog 2717 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Esmée Dirkse

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.