Hankook meldt flinke winst Q2

Bandenfabrikant Hankook heeft haar tweede kwartaal (Q2) van dit jaar afgesloten met een omzet van 1,25 miljard euro. Dit is een stijging van 18,5 procent ten opzichte van vorig jaar. De operationele winst van het bedrijf steeg tot 145,71 miljoen euro.

De Ultra High Performance-banden (UHP)van het bedrijf registreerden, op jaarbasis, in het tweede kwartaal een groei van 22,2 procent in de wereldwijde verkoop. Noord-Amerika en de buitenlandse OE-verkoop kenden in Q2 de grootste groei met respectievelijk 30 en 38,3 procent. De omzet die uit de OE-verkoop gehaald werd kwam uit op een toename van 41,3 procent in vergelijking met het tweede kwartaal van 2011.

Seung Hwa Suh, vice-voorzitter en ceo van Hankook Tire: “De gezonde en huidige groei die we nu meemaken is grotendeels te danken aan onze wil om premium UHP-banden en milieuvriendelijke producten te ontwikkelen. We zullen doorgaan met het uitbreiden van ons distributienetwerk en onze marketingactiviteiten.”

Esmée Dirkse

Webmanager, officemanager, eventmanager; Esmée draait er haar hand niet voor om. In de afgelopen jaren heeft het takenpakket voor Aftersales Magazine een mooie evolutie laten zien, waarvan de gepubliceerde berichten slechts een kleine afspiegeling zijn.

Van Esmée Dirkse zijn er nog 2720 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Esmée Dirkse

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *