Heinneman Autobedrijf van het Jaar

Vakgarage Heinneman uit Schildwolde heeft de verkiezing Autobedrijf van het Jaar 2015-2016 gewonnen. Kleverlaan Automobielbedrijf uit Limmen, dat de wedstrijd al eens won in 2010, werd deze editie tweede, op de voet gevolgd door Van Geenen Auto’s uit Nunspeet.

De vakjury, bestaande uit Ferry Smith (ANWB), Oskar Bronsgeest (W&D Consultants), Bertus de Vries (Bovemij) en Rene Stolp (RDC inMotiv), legde dit jaar bij de jurering de nadruk op vooruit kijken als vast onderdeel van de bedrijfsvoering. “Wie geen beeld van de toekomst heeft en de ontwikkelingen niet volgt kan ineens worden overdonderd door de werkelijkheid”, aldus de jury in haar rapport. Medewerkers echt meenemen, betrekken, verantwoordelijkheid geven die ze kunnen voelen, was een ander aspect wat de jury dit jaar zwaar meewoog in haar oordeel.

Winnaar Vakgarage Heinneman wordt door de jury geroemd om de passie voor het vak, de gecontroleerde bedrijfsvoering en het oog voor detail. “Initiatiefrijk naar de klant die op een doeltreffende wijze wordt begeleid bij het maken van passende keuzes bij onderhoud en aankoop. Investeert in klanten op momenten dat het nodig is om de klantrelatie te versterken. Secuur in de wijze waarop besluiten worden genomen, wat leidt duidelijk onderbouwde keuzes. Een prachtig voorbeeld van een totaalfilosofie die zo consequent wordt toegepast dat het daarmee een voorbeeld is voor andere bedrijven”, aldus het juryrapport.

De tweede plaats was voor Kleverlaan Automobielbedrijf, een bedrijf dat in de loop der jaren is gegroeid en geprofessionaliseerd en in een kleine gemeenschap een regionale functie vervult die te danken is aan een professionele marktbenadering. Het bedrijf scoort goed vanwege de transparantie naar de klant. Een teken dat die centraal staat en serieus genomen wordt. Dat resulteert in een hoge mate van klantvertrouwen. Het betrekken van het personeel is onderdeel van de bedrijfsstrategie en moet het succes van het bedrijf nog verder gaan vergroten.”

Van Geenen Auto’s, die derde werd, durft het aan om op gevoel en met verstand van zaken duidelijke keuzes te maken, aldus het juryrapport. “ De basis is gevoel voor ondernemen en zelfkennis, weten en accepteren waar je goed in bent. Het levende bewijs dat ook kleinere bedrijven het onderscheid kunnen maken en in de finale van deze verkiezing terecht kunnen komen.”
 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.