Hella levert eerste R1234yf aircoservicestation

Hella heeft onlangs het eerste ATT Polaris D 201 MB aircoservicestation voor het nieuwe koudemiddel HFO-1234yf uitgeleverd aan Mercedes-Benz-dealer ASV uit Veghel. Het apparaat is Mercedes-Benz OEM gehomologeerd en door groothandel Staadegaard in Uden bezorgd.

Het aircoservicestation voert voor ieder serviceproces een koudemiddelanalyse door. De high-precision functies zorgen voor een nauwkeurige koudemiddelterugwinning van minimaal 99 procent en een vulprecisie van ongeveer zeven gram. Hierdoor kan op servicekosten bespaard worden en wordt het milieu minder belast.

Patent

Overigens dreigt Honeywell, de fabrikant van het nieuwe koudemiddel HFO-1234yf, het patent op het middel te verliezen. Het European Patent Office heeft namelijk besloten om een van de patenten op het gas ongedaan te maken. Honeywell gaat hiertegen in beroep en verwacht de zaak te winnen.

Esmée Dirkse

Webmanager, officemanager, eventmanager; Esmée draait er haar hand niet voor om. In de afgelopen jaren heeft het takenpakket voor Aftersales Magazine een mooie evolutie laten zien, waarvan de gepubliceerde berichten slechts een kleine afspiegeling zijn.

Van Esmée Dirkse zijn er nog 2717 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Esmée Dirkse

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.