Hogere winterbandenboetes

Volgens Auto Club Europa heeft de Duitse regering het plan om op korte termijn hogere boetes uit te delen voor het niet voldoen aan de winterbandenplicht. Wanneer er op de wegen in een bepaalde regio sneeuw dan wel ijs aanwezig is, is men verplicht om winterbanden onder de auto te hebben.

Is dat niet het geval dan is bij controle de boete 40 euro. Is men betrokken bij een slippartij of houdt men het verkeer op – bij een ongeval vervullen de verzekeraar en de rechter een rol – dan is de boete 80 euro. Wanneer relevant krijgt de bestuurder ook een strafpunt in zijn rijbewijs. En heel belangrijk, wanneer je bij een controle wordt betrapt mag je na het betalen van de boete ook niet verder rijden.

Alsnog winterbanden kopen betekent de brutoprijs betalen, als je maat al voorradig is. Anders wordt het wachten tot sneeuw en ijs verdwenen zijn.

Esmée Dirkse

Webmanager, officemanager, eventmanager; Esmée draait er haar hand niet voor om. In de afgelopen jaren heeft het takenpakket voor Aftersales Magazine een mooie evolutie laten zien, waarvan de gepubliceerde berichten slechts een kleine afspiegeling zijn.

Van Esmée Dirkse zijn er nog 2720 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Esmée Dirkse

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *