Human Horizons lanceert zelflerende EV

Meer elektrische nieuws komt van Human Horizons, dat op de Beijing Auto Show 2020 onder zijn merknaam HiPhi een premium volledig elektrische voertuig zal lanceren. Het voertuig, aanvankelijk bekend onder de naam van het prototype, HiPhi 1, krijgt de naam HiPhi X (uitgesproken als ‘Hi-Fi-Ex’).

De HiPhi X is een autonoom rijdend voertuig van niveau 3, wat wil zeggen dat het voertuig zelf veel waarneemt en verwerkt. De bestuurder kan daarmee onder bepaalde omstandigheden, bijvoorbeeld op de snelweg, voor korte tijd het rijden geheel aan de auto overlaten (‘eyes off‘). Het voertuig heeft daartoe een geavanceerde, zeer gepersonaliseerde AI-assistent aan boord, HiPhiGo, die is ontwikkeld in samenwerking met Microsoft. 

Specificaties

HiPhi X wordt aangeboden met achterwiel- en vierwielaandrijving en trekt op van 0 naar 100 in 3,9 seconden . Er zullen ook  verschillende batterijopties zijn, waarbij de grootste eenheid van 96 kWh een actieradius van minimaal 610 kilometer biedt volgens de NEDC-testmethode.

HiPhi X gaat nu de laatste fase van ontwikkeling en lancering in. Productie start naar verwachting eind dit jaar, met officiële leveringen in 2021.

Emil Peeters

Emil is een ervaren redacteur met een brede belangstelling en een heldere schrijfstijl. Hij komt met enkele doortastende vragen snel tot de kern van de zaak.

Van Emil Peeters zijn er nog 3423 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Emil Peeters

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.