Human Power Team weer in de race

Human Power Team wil het wereldsnelheidsrecord van 140 km/uur breken met hulp van AkzoNobel. Elk jaar in september gaan de teams in de Nevadawoestijn de strijd met elkaar aan in de race om de snelste superaerodynamische ligfietsen.

Tot 2015 won HPT Delft en Amsterdam vier jaar achtereen de mannencategorie in de World Human Powered Speed Challenge en waren ze houders van het wereldsnelheidsrecord voor mensaangedreven voertuigen. Helaas was een reeks tegenslagen reden voor een bittere teleurstelling in dat jaar.

Het team is vast van plan terug te keren naar de top en sneller te gaan dan 140 km/uur. Ook dit keer kunnen ze rekenen op AkzoNobel en de Performance Coatings van Sikkens voor de nodige ondersteuning bij weerstandsvermindering, wat cruciaal is voor hun doel. Elk jaar wordt een team samengesteld uit studenten van TU Delft en VU Amsterdam. De teamleden zijn afkomstig uit verschillende disciplines en ontwerpen, bouwen en testen samen hun nieuwe, eigen fiets.

“Wij hopen dat onze nieuwste ontwikkelingen in lichtgewicht, gladde en krachtige coatings hen voorsprong geeft op de concurrentie”, aldus Remco Maassen van de Brink, hoofd marketing van Vehicle Refinishes AkzoNobel.

De belangrijkste kenmerken van deze fietsen zijn dat de wielrenner liggend rijdt en een lichtgewicht aerodynamische shell die de wielrenner helemaal bedekt voor een zo mogelijke luchtweerstand. 

Ivonne Vermeulen

Eindredacteur Aftersales Magazine. Ivonne heeft een rijke bagage waarin journalistieke waarden en kennis van de autobranche bijeenkomen. Dankzij haar rol binnen Focwa's Carrosserie beschikt zij bovendien over een indrukwekkend netwerk in de schadeherstelbranche.

Van Ivonne Vermeulen zijn er nog 343 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Ivonne Vermeulen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *