Hyundai met Ineos om waterstofeconomie te bevorderen

Hyundai en Ineos gaan samen de mogelijkheden onderzoeken voor de productie en levering van waterstof en de wereldwijde inzet van waterstoftoepassingen en -technologieën. Beide bedrijven zullen in eerste instantie proberen projecten in de openbare en particuliere sector te faciliteren die gericht zijn op de ontwikkeling van een waterstofwaardeketen in Europa.

Ook zal worden onderzocht of Hyundai’s brandstofcel kan worden ingezet voor de recent aangekondigde Ineos Grenadier 4×4. Deze samenwerking is een belangrijke stap voor het merk om vroegtijdig de mogelijkheden van verschillende aandrijflijnen te onderzoeken.

Hyundai’s eigen modulaire brandstofcel, die in testvoertuigen zal worden gebruikt is al betrouwbaar en efficient gebleken in de Hyundai Nexo, de eerste  waterstof-suv ter wereld met een groot actieradius. Hyundai is een toonaangevend bedrijf op het gebied van brandstofceltechnologie en is in 2013 als eerste ter wereld begonnen met de massaproductie van waterstof-elektrische voertuigen.

“De stap van Ineos naar de ontwikkeling van een elektrisch voertuig met een brandstofcel en een waterstof-ecosysteem is weer een mijlpaal in de richting van duurzaam en schoon vervoer,” zei Saehoon Kim, Senior Vice President en hoofd van het Fuel Cell Center van Hyundai Motor Company. “Hyundai is van mening dat dit een belangrijke koolstofarme optie is voor een groot aantal sectoren. We hopen ook dat onze decennialange expertise in waterstofcellen gecombineerd met de kennis van Ineos op het gebied van chemie de massaproductie van groene waterstof en brandstofcellen mogelijk maakt voor de Grenadier.”

Ineos is onlangs een nieuw bedrijf gestart om schone waterstofcapaciteit in heel Europa te ontwikkelen en op te bouwen in het streven naar een koolstofvrije toekomst. Het bedrijf produceert momenteel 300.000 ton waterstof per jaar, vooral als bijproduct van zijn chemische productieactiviteiten. Via zijn dochteronderneming INOVYN is Ineos Europa’s grootste bestaande operator van elektrolyse, een essentiele technologie die hernieuwbare energie gebruikt om waterstof te produceren voor energieopwekking, transport en industrieel gebruik. Dit geeft Ineos ervaring in de opslag en verwerking van waterstof in combinatie met de bestaande kennis in elektrolysetechnologie.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.