Hyundai zet vraagtekens bij grote showrooms

Hyundai gaat haar Nederlandse dealernetwerk eens goed tegen het licht houden. Daarbij vraagt het Koreaanse automerk zich hardop af of er in de toekomst nog wel plaats is voor grote showrooms.

Hyundai wil 2015 gebruiken om het dealernetwerk van 55 contractpartners in Nederland aan de veranderende marktomstandigheden aan te passen. Dat netwerk moet in ieder geval landelijk dekkend zijn. Daarbij moet de consument niet meer dan 20 minuten reistijd van de dichtstbijzijnde dealer wonen.

De president van Hyundai Motor Netherlands, de Koreaan Wang-Chul Shin hierover tegen de Telegraaf: “De consument kan tegenwoordig alles op internet vinden en gaat goed voorbereid op pad naar een dealerbedrijf, al wetende wat de persoon feitelijk al wil. De vraag is dan of je nog grote showrooms in heel het land nodig hebt? We werken met 55 contractpartners die één of meerdere vestigingen hebben. We zien dat de trend in Nederland is dat dealers grotere rayons krijgen.”

Bovag sprak eerder dit jaar al de voorspelling uit dat een halvering van het aantal showrooms in Nederland voor de hand ligt.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.