IBIS 2016: leren door te doen

Het internationale schadeherstelcongres IBIS in Barcelona werd gisteren door Solera topman Tony Aquila afgesloten met de woorden: ‘do it right, do it better, do it different’. Een boodschap die schadeherstellers in ieder geval aanspoort om na te denken over de eigen rol in de schadewereld van de toekomst. 

Dat er grote veranderingen op komst zijn, daar twijfelt niemand meer aan, maar hoe de schadewereld er precies zal gaan uitzien, dat blijft speculeren. Iedere schadeprofessional ziet een hausse aan technologische ontwikkelingen op de branche afkomen die van grote invloed zullen zijn op het herstelvak, maar ook op de toekomstige machts- en concurrentieverhoudingen. Voorlopig blijft het zoeken en afwachten in welke richting het zich gaat ontwikkelen (de strijd om big data bijvoorbeeld) en is het vooralsnog vooral een zaak van ‘learning by doing’, zowel voor schadeherstellers als verzekeraars en toeleveranciers.

Traditie

De Nederlandse herstelbranche is traditiegetrouw altijd goed vertegenwoordigd op IBIS. Ook dit jaar was AkzoNobel, één van de sponsoren van IBIS, weer met een forse delegatie naar Barcelona afgereisd onder leiding van Gerhard Aalbers. Behalve het congresprogramma is er tijdens IBIS ook altijd volop tijd om te netwerken.

Veel meer over IBIS kunt u lezen in de aankomende editie van Aftersales Magazine die verschijnt op 10 juni.

Ivonne Vermeulen

Eindredacteur Aftersales Magazine. Ivonne heeft een rijke bagage waarin journalistieke waarden en kennis van de autobranche bijeenkomen. Dankzij haar rol binnen Focwa's Carrosserie beschikt zij bovendien over een indrukwekkend netwerk in de schadeherstelbranche.

Van Ivonne Vermeulen zijn er nog 343 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Ivonne Vermeulen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.