ID-kaart ‘autodief’ liever niet op Facebook

Arie Thur van autobedrijf Thur uit Genderen had een ID-kaart van een vermeende autodief niet op Facebook mogen zetten. Dat vinden althans Bovag en politie. Bij Thur werd onlangs een Audi RS4 gestolen na een proefrit.

Thur had de wagen aan een ogenschijnlijk betrouwbare man meegegeven in de veronderstelling dat hij deze na een tijdje wel weer zou terugbrengen. De man had hiervoor zijn identiteitsbewijs ingeleverd. Toen bleek dat de wagen niet meer terugkeerde aarzelde de garagehouder geen moment en zette het identiteitsbewijs, dat aan een 28-jarige man uit Utrecht toebehoort, in zijn geheel op Facebook. Maar al snel bleek dat de Utrechter helemaal niets met de diefstal had te maken en dat hij juist zelf slachtoffer was van diefstal van zijn ID-kaart. Vervolgens verwijderde Thur de kaart direct van internet.

Tip

Bovag laat in het AD weten niet gecharmeerd te zijn van de actie van Thur. Volgens de belangenvereniging moeten autobedrijven niet zelf het heft in handen gaan nemen maar de zaak overlaten aan politie. Als tip om dit soort proefrit-praktijken te voorkomen, geeft Bovag aan ‘de auto niet mee te geven als je het zaakje niet vertrouwt’.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.