Importkeuring klassiekers bij vijf RDW-stations

RDW en FEHAC werken samen aan het opzetten van een nieuwe aanpak voor de RDW klassiekerkeuringen. Met ingang van 1 februari 2013 zijn vijf geselecteerde RDW stations aangewezen voor import van klassieke voertuigen.

“Bij de aanpak van import(keuringen) hanteert de RDW steeds als leidraad het principe dat iedereen met elk voertuig bij elk RDW station terecht moet kunnen. Maar daar waar moderne voertuigen steeds meer op elkaar gaan lijken, wordt de technische kloof tussen moderne uniformiteit en mobiel erfgoed steeds groter”, aldus FEHAC in een verklaring.

Locaties

Import en de bijbehorende keuring van klassieke voertuigen, ouder dan 30 jaar, vergt volgens de belangenbehartiger specialistische kennis die niet meer bij iedere keurmeester voorhanden is. “Het gaat bijvoorbeeld om technische kennis die nodig is om de authenticiteit van onderdelen en documenten vast te stellen. Daarom is afgesproken dat vanaf 1 februari de keuring van voertuigen ouder dan 30 jaar uitsluitend verricht worden bij één van de vijf gespecialiseerde RDW stations in Amsterdam, Zwijndrecht, Arnhem, Veldhoven en Zwolle.”

Esmée Dirkse

Webmanager, officemanager, eventmanager; Esmée draait er haar hand niet voor om. In de afgelopen jaren heeft het takenpakket voor Aftersales Magazine een mooie evolutie laten zien, waarvan de gepubliceerde berichten slechts een kleine afspiegeling zijn.

Van Esmée Dirkse zijn er nog 2720 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Esmée Dirkse

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *