Innovam onderzoekt personeelsbehoefte

Opleidingsinstituut Innovam houdt samen met Bovag op dit moment een groot telefonische onderzoek naar de personeelsbehoefte in de hele automotivesector. De resultaten van de gesprekken met zo’n 2.580 bedrijven worden gebruikt om de behoefte aan personeel en type medewerker te peilen. De onderzoeksresultaten worden begin 2012 verwacht.

Innovam roept op om als bedrijf medewerking te verlenen aan het half uur durende telefoongesprek. Het onderzoek is bedoeld om regionale opleidingscentra (ROC’s) te kunnen informeren naar de personeelsbehoefte van het bedrijfsleven. “Hierdoor kunnen ze leerlingen een duidelijk toekomstperspectief bieden en tegelijkertijd in de behoefte van bedrijven voorzien”, aldus Leo Fransen, algemeen directeur bij Innovam.

Jos Kleiboer van Bovag onderschrijft het belang van het onderzoek: “We kunnen zien wat de personeelsbehoefte is om daarop beleid te ontwikkelen voor het komende jaar. Als de behoefte aan nieuw personeel stijgt, zullen we komend jaar extra inzetten op de werving van leerlingen. Daalt de behoefte aan personeel, dan zal bijscholing van zittend personeel belangrijker worden. Zo blijft de branche verzekerd van voldoende gekwalificeerde medewerkers.”

Joris de Rooij is namens Innovam betrokken bij het onderzoek. Volgens hem is opvallend dat de medewerking aan het jaarlijkse onderzoek groot is: “Rond de tachtig procent van de bedrijven die we bellen verleent meteen medewerking aan het onderzoek.” Het kwantitatieve onderzoek heeft betrekking op de hele mobiliteitsbranche. “Dit betekent concreet dat we zo’n 1.650 bedrijven bellen uit de personenwagensector, 700 tweewielerbedrijven en 230 truckbedrijven. Dit is een afgeleide van hoe bedrijven zich verhouden in de totale populatie”, aldus De Rooij.

Begin augustus 2011 werd nog bekend uit Innovam-onderzoek dat het aantal werknemers sinds 2008 met 4,5 procent gedaald is in de personenautobranche.

Esmée Dirkse

Webmanager, officemanager, eventmanager; Esmée draait er haar hand niet voor om. In de afgelopen jaren heeft het takenpakket voor Aftersales Magazine een mooie evolutie laten zien, waarvan de gepubliceerde berichten slechts een kleine afspiegeling zijn.

Van Esmée Dirkse zijn er nog 2717 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Esmée Dirkse

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.