Instap common-rail-tester Bosch

Onder de productnaam ESP 118 presenteert Bosch een instaptoestel voor het testen van common-railverstuivers in de werkplaats. Het tafelmodel kan zonder voorkennis via het geïntegreerde touchscreen gebruikt worden, de test verloopt automatisch.

Aan het eind van de procedure geeft de EPS 118 aan of de verstuiver in orde is of vervangen moet worden. De tester is geschikt voor alle types magneetventiel- en piëzo-injectoren van de grote fabrikanten, dus behalve die van Bosch ook die van Continental, Delphi, Denso en Siemens.

De nieuwe verstuivertester werkt met een druk tot maximaal 1.800 bar. Gedurende de checkproces wordt de injector zowel elektronisch als hydraulisch gecontroleerd. Daarnaast voert de test een weerstands-, inductie- en capaciteitsmeting uit en worden de verschillende hydraulische testpunten gecontroleerd. De vereiste testwaarden voor de common-railinjectoren van Bosch en andere fabrikanten zijn al in de database opgenomen, evenals afbeeldingen.

Bosch wijst op het toenemend aantal personenauto’s en lichte bedrijfsvoertuigen dat is uitgerust met common-railsystemen; reparatie wordt daardoor steeds interessanter voor de werkplaats.

Maarten Molenaar †

In de bijna vijf jaar dat Maarten deel uitmaakte van onze redactie heeft hij zich als vakredacteur onvermoeibaar ingezet om de kwaliteit van Aftersales Magazine en Aftersales Truck te vergroten, dankzij zijn in vele jaren opgebouwde kennis van de branche en zijn uitgebreide relatienetwerk. Op 8 november 2020 overleed Maarten plotseling. Maarten was een journalist pur sang, die zijn energie vooral haalde uit het zoeken naar echt nieuws. Ons team wist wat het aan hem had. Geen redactionele klus was hem te groot, of te klein. Hij zat graag ‘aan tafel’ bij ondernemers, managers en hun medewerkers om de achtergrond van het nieuws boven tafel te krijgen. En toen niemand nog wist wat Covid-19 was, bezocht hij graag de vakbeurzen in Europa. Maarten was niet een man die op de voorgrond trad. Hij was meer de stille kracht van de redactie, met het accent op kracht. Wij zullen zijn motto ‘autoliefde roest niet’ in gedachten blijven houden en zijn onderkoelde humor missen.

Van Maarten Molenaar † zijn er nog 2349 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Maarten Molenaar †

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.