Inter-Sprint ontwikkelt inpaksysteem banden

Om aan de toenemende vraag naar snelle leveringen van kleine aantallen banden via de pakketdienst te kunnen blijven voldoen, heeft Inter Sprint onlangs een volledig geautomatiseerd inpaksysteem ontwikkeld en geïnstalleerd in haar centrale distributiecentrum in Moerdijk.

“De banden worden per bestelling nog wel handmatig opgelegd maar daarna volledig machinaal verpakt en automatisch voorzien van een adresetiket inclusief barcode. Op verschillende plaatsen in het inpaksysteem wordt de barcode uitgelezen en op basis van postcode- en ritindeling worden de pakketten via de transportbanden naar de juiste vrachtwagen gestuurd. Op deze manier worden de vrachtwagens exact volgens de routeplanning geladen”, legt Ton Ketelaar uit, marketing- en communicatiemanager bij Inter-Sprint.

Tijdens het gehele verpakkingstraject wordt de zending op verschillende plaatsen via de barcode niet alleen gestuurd maar ook gecontroleerd. Ketelaar: “Bij een onjuiste combinatie van pakket, adressticker of barcode zal het systeem het pakket automatisch terugvoeren om handmatige controle mogelijk te maken.”

Test

sad

Test

Tasd

Esmée Dirkse

Webmanager, officemanager, eventmanager; Esmée draait er haar hand niet voor om. In de afgelopen jaren heeft het takenpakket voor Aftersales Magazine een mooie evolutie laten zien, waarvan de gepubliceerde berichten slechts een kleine afspiegeling zijn.

Van Esmée Dirkse zijn er nog 2717 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Esmée Dirkse

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.