Interclassics in teken ‘vergeten’ merken

De 27e editie van Interclassics Maastricht (16 t/m 19 januari 2020) draagt als thema ‘Forgotten Classics’. In totaal zijn er 25 voorbeelden van te zien (op een totaalaanbod van circa achthonderd klassiekers).

De autogeschiedenis kent tal van memorabele merken die niet meer bestaan maar prachtige ontwerpen hebben geproduceerd. Op de beursvloer verschijnt voorbeelden als de Talbot Lago, Hispano Suiza, Pegaso en Spyker. Beschikbaar gesteld voor vier dagen, door het Louwman Museum, is verder de Studebaker, Champion Regal Deluxe Starlight Coupe uit 1950. Ontworpen door Raymond Loewy, die onder meer (letterlijk) tekende voor de restyling van de colafles, het Nederlandse Sprintertreinstel en het eerste interieur van de Concorde.

Traditiegetrouw trekt de klassieke-autobeurs in Zuid-Nederland veel kopers en liefhebbers. Met 35.000 m2 beursoppervlakte en driehonderd exposanten is Interclassics Maastricht een van de grootste klassiekerevenements in de Benelux.

Maarten Molenaar †

In de bijna vijf jaar dat Maarten deel uitmaakte van onze redactie heeft hij zich als vakredacteur onvermoeibaar ingezet om de kwaliteit van Aftersales Magazine en Aftersales Truck te vergroten, dankzij zijn in vele jaren opgebouwde kennis van de branche en zijn uitgebreide relatienetwerk. Op 8 november 2020 overleed Maarten plotseling. Maarten was een journalist pur sang, die zijn energie vooral haalde uit het zoeken naar echt nieuws. Ons team wist wat het aan hem had. Geen redactionele klus was hem te groot, of te klein. Hij zat graag ‘aan tafel’ bij ondernemers, managers en hun medewerkers om de achtergrond van het nieuws boven tafel te krijgen. En toen niemand nog wist wat Covid-19 was, bezocht hij graag de vakbeurzen in Europa. Maarten was niet een man die op de voorgrond trad. Hij was meer de stille kracht van de redactie, met het accent op kracht. Wij zullen zijn motto ‘autoliefde roest niet’ in gedachten blijven houden en zijn onderkoelde humor missen.

Van Maarten Molenaar † zijn er nog 2349 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Maarten Molenaar †

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *