James verliest opnieuw vestiging

Met het faillissement van de drie autobedrijven van De Graaff uit Waalwijk raakt garageformule James opnieuw een vestiging kwijt. Het is een ontwikkeling die directeur Denis van Altena zorgen baart.

“Vorige week ging er ook al een vestiging failliet. Dat zijn geen leuke dingen. En de prognose is ook al niet best. Met name de stijgende personeelskosten zijn echt wel een zorg. Specifiek over het bedrijf van De Graaff kan ik niets zeggen. Ik ken hem goed, maar ik heb hem nog niet gesproken.”

Doorstart

Ook curator Erik van der Kolk kan nog niets zeggen over de oorzaak van het faillissement. “Daar is het nog te vroeg voor. Het is een familiebedrijf dat meer dan honderd jaar bestaat. Mijn eerste zorg is nu om te zien of een doorstart mogelijk is.”

Het faillissement betreft niet alleen de universele James-garage, maar de totale holding van het familiebedrijf, waar alle activiteiten van de holding onder vallen. Van der Kolk: “Er was een schade- en herstelafdeling, er was een autohuis dat voornamelijk in occasions handelde en er was het ADG Automobielbedrijf, dat voornamelijk Opel en Suzuki verkocht. Voor al die activiteiten is een afkoelingsperiode ingesteld van twee maanden. Dat betekent dat schuldeisers gedurende die periode niet bij het bedrijf terecht kunnen. Ondertussen gaan de werkzaamheden wel gewoon door. De bedrijven zijn ook gewoon open. In de tussentijd ga ik onderzoeken of een doorstart mogelijk is. Met name voor de handel in nieuwe auto’s van Opel en Suzuki is er wel interesse. Ik ben nu doende om uit te zoeken hoe dat eruit zou kunnen komen te zien.”

Emil Peeters

Emil is een ervaren redacteur met een brede belangstelling en een heldere schrijfstijl. Hij komt met enkele doortastende vragen snel tot de kern van de zaak.

Van Emil Peeters zijn er nog 2965 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Emil Peeters

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *