Jijbepaalt.nl wil eigen autopolis

Jijbepaalt.nl is van plan om met een eigen autopolis op de markt te komen in de tweede helft van dit jaar. Het businessmodel is klaar. Op dit moment is jijbepaalt.nl nog druk bezig met het zoeken naar een geschikte partner die de verzekering op de markt kan brengen.

‘Verzekerd zoals het hoort’ zal waarschijnlijk de benaming worden van de autopolis die jijbepaalt.nl wil introduceren. Het belangrijkste uitgangspunt van deze verzekering is dat de verzekerde na een autoschade zelf kan kiezen bij welk autoschadeherstelbedrijf zijn voertuig wordt gerepareerd, zonder sancties.

“Deze autopolis ligt in het verlengde van ons initiatief jijbepaalt.nl, waarbij het klantbelang en de zorgplicht van de verzekeraar altijd voorop staat. Zelf gaan wij nadrukkelijk geen verzekeraar worden, daarvoor zoeken we op dit moment naar geschikte partners”, aldus Irene Sommeling van jijbepaalt.nl.

Autoschadekeuring

Vanzelfsprekend zal de Auto Schade Keuring een onderdeel worden van de autopolis. Sommeling streeft voor de uitvoering van de ASK naar een neutrale partij die de kwaliteit van het schadeherstel kan keuren en controleert of alles weer in de originele staat is teruggebracht.

“De consument dient honderd procent schadeloos gesteld te worden, daar betaalt hij tenslotte zijn premie voor”, aldus Sommeling. De kwaliteit en veiligheid moeten gewaarborgd zijn. Inmiddels is de eerste pilot uitgevoerd met de RDW.

Ivonne Vermeulen

Eindredacteur Aftersales Magazine. Ivonne heeft een rijke bagage waarin journalistieke waarden en kennis van de autobranche bijeenkomen. Dankzij haar rol binnen Focwa's Carrosserie beschikt zij bovendien over een indrukwekkend netwerk in de schadeherstelbranche.

Van Ivonne Vermeulen zijn er nog 343 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Ivonne Vermeulen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.