Jubileumeditie HAN Ecomarathon

HAN Automotive organiseert komende vrijdag haar tiende Ecomarathon. Plaats van handeling (10.00 tot 17.00 uur) is het Midlandcircuit in Lelystad. Publiek is welkom.

Met een beperkt budget hebben studententeams van de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen in een half studiejaar diverse voertuigjes ontworpen en gebouwd. Met als doel zo zuinig mogelijk te rijden bij een gemiddelde snelheid van dertig kilometer per uur.

Ultieme test

De aanstaande HAN Ecomarathon fungeert als de ultieme test: welke groep kan de beste constructie, beste uitvoering en het beste resultaat demonstreren? In het verleden is met een 50 cc benzinemotor een verbruik van 1 op 350 kilometer behaald. Elektrische voertuigjes kwamen uit op omgerekend duizend kilometer. Ter gelegenheid van de jubileumeditie doet ditmaal ook de automotive opleiding van Fontys Hogescholen uit Eindhoven mee. Zodoende zijn er acht teams van de Hogeschool Arnhem en Nijmegen en negen van Fontys. Verder grijpt een aantal Nederlandse Shell Ecomarathon-teams het evenement aan als eigen testdag. Er zullen diverse ultrazuinige voertuigen te bewonderen zijn.

Wedstrijdheats

Vanaf circa 10.00 uur worden de wedstrijdheats verreden. Er zullen doorlopend voertuigen op het circuit rijden. Rond 16.30 uur vindt de prijsuitreiking plaats. De toegang is gratis. Het Midlandcircuit ligt aan de Talingweg 89 in Lelystad (nabij Lelystad Airport).

Maarten Molenaar †

In de bijna vijf jaar dat Maarten deel uitmaakte van onze redactie heeft hij zich als vakredacteur onvermoeibaar ingezet om de kwaliteit van Aftersales Magazine en Aftersales Truck te vergroten, dankzij zijn in vele jaren opgebouwde kennis van de branche en zijn uitgebreide relatienetwerk. Op 8 november 2020 overleed Maarten plotseling. Maarten was een journalist pur sang, die zijn energie vooral haalde uit het zoeken naar echt nieuws. Ons team wist wat het aan hem had. Geen redactionele klus was hem te groot, of te klein. Hij zat graag ‘aan tafel’ bij ondernemers, managers en hun medewerkers om de achtergrond van het nieuws boven tafel te krijgen. En toen niemand nog wist wat Covid-19 was, bezocht hij graag de vakbeurzen in Europa. Maarten was niet een man die op de voorgrond trad. Hij was meer de stille kracht van de redactie, met het accent op kracht. Wij zullen zijn motto ‘autoliefde roest niet’ in gedachten blijven houden en zijn onderkoelde humor missen.

Van Maarten Molenaar † zijn er nog 2350 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Maarten Molenaar †