Kaart Acea toont impact Covid-19 op productie

Met een interactieve kaart op haar website laat Acea, de koepel van Europese autofabrikanten, per land zien welke impact Covid-19 heeft op de productie van personenauto’s en lichte bedrijfsvoertuigen.

Het overzicht loopt tot en met september 2020 en heeft betrekking op de 27 EU-landen en het VK. Alles bij elkaar bedroegen de productieverliezen in de eerste drie kwartalen 4.024.036 motorvoertuigen. Dat is 22,3 procent van de totale productie in de EU in 2019. De cijfers zijn inclusief personenauto’s en lichte bedrijfsvoertuigen tot 6 ton. De verliezen zijn het gevolg van fabriekssluitingen tijdens de ‘lockdown’-maanden maart, april en mei. Verder speelt mee dat de productiecapaciteit nog niet is teruggekeerd naar het niveau van voor de crisis.

In Nederland bijvoorbeeld gaat het om een productieverlies van 34,379 voertuigen, in Duitsland om 1.077.943, in Frankrijk om 416,149 en in het VK om 324.460 niet-gebouwde exemplaren.

Maarten Molenaar †

In de bijna vijf jaar dat Maarten deel uitmaakte van onze redactie heeft hij zich als vakredacteur onvermoeibaar ingezet om de kwaliteit van Aftersales Magazine en Aftersales Truck te vergroten, dankzij zijn in vele jaren opgebouwde kennis van de branche en zijn uitgebreide relatienetwerk. Op 8 november 2020 overleed Maarten plotseling. Maarten was een journalist pur sang, die zijn energie vooral haalde uit het zoeken naar echt nieuws. Ons team wist wat het aan hem had. Geen redactionele klus was hem te groot, of te klein. Hij zat graag ‘aan tafel’ bij ondernemers, managers en hun medewerkers om de achtergrond van het nieuws boven tafel te krijgen. En toen niemand nog wist wat Covid-19 was, bezocht hij graag de vakbeurzen in Europa. Maarten was niet een man die op de voorgrond trad. Hij was meer de stille kracht van de redactie, met het accent op kracht. Wij zullen zijn motto ‘autoliefde roest niet’ in gedachten blijven houden en zijn onderkoelde humor missen.

Van Maarten Molenaar † zijn er nog 2349 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Maarten Molenaar †

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.